torsdag 30 oktober 2008

Vitt vitt vitt

Det snöar Esther, det snöar!

tisdag 28 oktober 2008

Som man bäddar får man ligga


Esther gillar det här med att byta lakan med matte. Det är ju buskul när tygbitarna fladdrar i luften. Till slut blir hon så trött och somnar på två sekunder. Hon ser ut som en mörk boll på de vita lakanen. Söt, med andra ord.

söndag 26 oktober 2008

Jo, om man skulle ta och försöka sova

Esther har officiellt börjat löpa. Hon är helt galen. Helt galen. Det blir aldrig tyst liksom. Nog för att hon är pratglad i vanliga fall men det här är extremt. Lilla gumman. Stackars katt. Det är torka på
killfronten. Imorgon ska vi till Veterinären för vaccination och förhoppningsvis får hon lite p-piller då också, som hon kan äta tills jag får möjlighet att boka tid för kastrering. Imorgon ska jag köpa öronproppar. Kanske borde lämna några åt grannarna också?

onsdag 22 oktober 2008

Buskatt

Inatt levde Esther loppan i hela lägenheten. Hon hade ner kartonger, böcker och en massa andra saker, allt för att jag skulle vakna och underhålla henne. -"Men snälla hjärtat klockan är halv 4 på morgonen, mamma behöver sova!" Det värsta av allt är dock att hon hade ner min systemkamera som tyvärr inte låg i sitt fodral. Helt plötsligt vaknade jag av ett duns och där låg kameran på golvet. Jag fick såklart p a n i k och tänkte att nu är kameran paj, och det kommer bli dyrt. "Jävla skitkatt", tänkte jag nog också. Jag provade på en gång att starta kameran, och i mitt sovrus så såg jag att den inte startade, den hade pajat. Därefter hade jag svårt att somna om, låg mest i min ångest och såg tusenlapparna rinna iväg. När sedan väckarklockan ringde provade jag kameran igen och insåg att jag hade missuppfattat allt mitt i natten, kameran funkade ju faktiskt. Farligt det där med att greja med tekniska prylar i halvsovande tillstånd. Lättad blev jag såklart att inget var trasigt, men också en nypa besviken på mig själv att jag tänkte mer på kameran än Esther, hon hade ju faktiskt kunna ha fått kameran på sig och gjort sig illa. Och det hade varit värre än alla tusenlappar i världen.

söndag 19 oktober 2008

Förföljelsemani

Alltså det finns ett band som jag verkligen avskyr. Det bandet heter Simply Red.
Det går kalla kårar längs hela ryggraden när jag hör dem. Jag hade faktiskt förträngt att de ens existerar ända tills Louloul sjöng en Simply Red låt i fredagens Idol. Sedan dess har den där jävla låten följt efter mig, i mina drömmar, i tidningar, på teve osv osv. Och den sjungs ständigt i huvudet på mig. Den går inte att göra sig av med. Fan. Jävla skitband.

När vi ändå är inne på Idol så kan jag inte hitta ordentligt med superlativ att beskriva Alice med.
Hon äger och jag hoppas att hon blir tvåa så hon slipper sjunga de jävla skitlåtarna som vinnaren måste göra.

lördag 18 oktober 2008

Esther provar kokt fisk


Esther och jag hänger hos mamma och pappa. Mamma kokade lite fisk åt Esther som hon luktade intensivt på men inte riktigt vågade smaka. Hon har ju aldrig provat något sådant förrut. Dock nu, ett par timmar senare så sitter hon och småmumsar på maten. Tror att hon tycker om det. Kul katt.

Esther åker bil


Esther åker bil i pappas knä. I bilen blir Esther helt lelös och gosig. Världens bästa katt.

fredag 17 oktober 2008

Filippa


Det här är Filippa 7 månader, min brors dotter. Hon är helt enastående. Esther är nyfiken på Filippa, som i sin tur fortfarande är lite reserverad gentemot Esther, men snart så blir de nog bästisar tror jag.

Esther och jag åker hiss


Fredagskväll hos mamma och pappa. Esther fick såklart följa med. Jag är helt slut efter en lång praktikvecka. Men trots det börjar det kännas ganska ok att bli lärare. Jag ser till och med lite fram emot det. Att ha sin egen klass och styra upp sitt eget klassrum. Esther har busat som en tok med pappa ikväll. Sen cyklade vi hem. Hon har dock börjat försöka hoppa ur cykelkorgen medan vi cyklar. Det har hon aldrig gjort förrut. Dags att köpa en cykelkorg med gallertak. Klockan är inte ens elva. Men jag är trött och tänker sova nu. Imorgon bitti ska jag på yoga. Godnatt.

måndag 13 oktober 2008

Alltså kolla vilken kvinna


Tyvärr är det en jättemörk bild (jävla mobilkamera, hade inte stora kameran med mig), men alltså grejen är att jag har varit på Soweto gospel choir och blivit frälst. Jesus alltså! Jag har aldrig tidigare haft konstant gåshud förrän ikväll. Så fort de öppnade sina munnar så hände det. Damn! Musik är kärlek och kärlek är Soweto gospel choir. Om de stannar i er stad så missa det inte. Jag är inte kristen, men Soweto skapar en länk till någon slags Gud. Och om Gud är Jesus eller om Gud är musik, det är skitsamma. Jag är bara frälst just nu. Frälst på kärlek från Soweto.

Här spelar de i Sverige:

14/10 UPPSALA
15/10 NORRKÖPING
17/10 JÖNKÖPING
19/10 GÖTEBORG
20/10 STOCKHOLM

lördag 11 oktober 2008

Gult är inte fult


Men alltså, kolla!

Morgonmys


Det obligatoriska morgonmyset med Esther uppstår alltid lika dant! Det börjar med att Esther börjar jama högt, länge och mycke så att jag verkligen inte kan sova längre. Hon busar med allt och springer som en tok. När jag väl vaknar så blir hon skitglad och ska upp på bröstet och lägga sig och spinna som en tiger. Efter sisådär en halvtimma har jag hunnit bli så kissnödig att magen gör ont. Även om det skär i hjärtat så flyttar jag snällt på Esther och går upp på toa. Sen bäddar jag sängen och Esther somnar som en stock. Ganska typiskt att hon gör allt för att jag ska vakna för att sen själv gå och lägga sig. Det kanske är då jag ska börja jama och skutta runt i sängen bara för att jävlas? Jag säger som jag alltid säger: tur för henne att hon är söt (även om hon ser grym ut på bilden).

torsdag 9 oktober 2008

Plugga

Tenta imorgon. Suck. Orka. Plugga.

onsdag 8 oktober 2008

Pluttis


För några månader sedan var Esther såhär liten.
Nu är hon stor och växer fortfarande. Jättekonstigt
att det kan gå så fort. Egentligen är hon ju bara ett barn.

Just nu ligger hon i soffan och sover som en boll.
Jag bara väntar på att kvällsbuset ska börja så
att jag kan gå och lägga mig utan bett i tårna sen.
Söt är hon min lilla skatt.

Bananaslicer


Jag har köpt en bananskärare!
Hur smidigt och kul som helst, bara 11.90 på maxi!

måndag 6 oktober 2008

Sol


Just nu sitter jag ute med Sandra och Tomas (på bilden) i solen utanför högskolan. Trots att det blåser i luggen så är det riktigt riktigt härligt.

söndag 5 oktober 2008

Söndagar

Jag gillar söndagar. Det är liksom helgens extra dag som man önskade aldrig tog slut. Det är lugnt tempo, bra teve, inga måsten och allt sånt bra. Det enda negativa är väl att det är måndag imorgon.

Mormor 70 år

Igår fyllde mormor 70 år. Vilket jävla kalas.
Ganska roligt att se mormor och hennes syskon regält på
lyset sjungandes en massa gamla låtar och visor.
Det bästa av allt är att jag tjuvfilmade alltihop.

lördag 4 oktober 2008

Tjurfäktning


Nyss på nyhetsmorgon var det ett inslag om tjurfäktning i Spanien. Det är så jävla vidrigt. Men kanske det vidrigaste var ju barnen på tjurfäktningsskolan som menade på att de som är emot tjurfäktning (pga djurens lidande) inte förstår att det handlar om mer än att döda (läs:plåga) ett djur. Snacka om hjärntvättade. För det handlar ju endast om att plåga ihjäl ett djur för nöjes skull. Det är helt jävla sjukt att denna verksamhet ens existerar längre. Men å andra sidan så finns det ju fortfarande dödsstraff i USA och det säger väl allt om mänskligheten egentligen?

fredag 3 oktober 2008

Ping-Pong

Har precis varit och spelat pingis med Tomas, Viktor och Mattias. Lilla Amie var med också.
Lägger upp lite bilder senare. Eventuellt en filmsnutt också om jag inte gör bort mig i den dvs.

torsdag 2 oktober 2008

Wall-E


På riktigt. Jag blir ju helt känslomässigt labil
av en sån här fin film. Overkligt. Tvättäkta kärlek!

Lars och Alice


Alltså Lars ska sjunga Coldplay - Politik ikväll.
det är en av mina absoluta favoritlåtar och Lars är
ju riktigt duktig så det här kan ju bli hur bra som helst.


Om jag fick välja skulle det bli Alice och Lars i globenfinalen.
Men sen när tyckte alla som jag?

Nu ska jag äta varma mackor och titta på Wall-e.

Jag och Esther var ute häromdagen


Esther älskar att vara ute, det gör inte jag.
Men jag älskar att vara ute med Esther.

onsdag 1 oktober 2008

Frasse och Brorsan



Idag fick jag mail från mina gamla katters nya husse och matte. Jag blev helt tårögd och mindes riktigt hur mycket jag saknar dem. Såhär skrev de:

"...Herrarna har bytt namn Kompis är den helgrå, den andra heter Kosmos. De är två väldigt skilda personligheter. Kosmos är den smartaste av dem. Kosmos finner snabbt lösningar på problem, tex han klättrar upp i träd utanför sovrumsfönstret och lever rövare och låter högt när han vill komma in och vi gått i säng. Efter några gånger så har även Kompis lärt sig att göra detsamma. Kosmos är lite reserverad när han är på golvet och gillar inte att bli struken över nacken då, men har han kommit till ro och är i sängen eller soffan då kan vi göra vad som helst med honom och han är som en geléklump. Kompis är som en get han stångas och buffas för att få så mycket kel som möjligt. Han gillar också att apportera många många gånger. När vi är ute på gården är de med hela tiden och ska trampa runt så nära som möjlig. De busar och jagar varandra, upp och ner i träd och full fart ut i skogen. Vi älskar dessa katter och jätte glada att de blev just dessa herrar. Kosmos har stora tassar och långa ben pälsen är sät och som silke, ögonen är stora och undrande därav namnet. Komis är mer kompakt med en spretigare päls, tassarna mindre men längre ben än vanliga katter. Båda har sina långa svansar som oftast står rakt upp med en liten böj..."

*snyft*



Här är de dagen innan de flyttade ifrån mig.


Här är de i sitt nya hem.