onsdag 25 februari 2009

Det sa PANG!

Idag på löningsdagen åkte jag iväg till MAXI och djurmagasinet för att handla mat respektive kattmat och kattsand. På vägen dit kör jag i vänsterfilen på en 50-väg och stannar vid ett övergångsställe för att släppa förbi en tant. Samtidigt som tanten traskar över vägen ser jag i backspegeln att det kommer bilar i full fart i högerfilen. Allt går som i slow-motion och jag tänker att nu blir tanten påkörd, jag måste tuta och varna, men jag hinner inte. Som tur är ser tanten att bilarna i högerfilen kör alldeles för fort så hon stannar, samtidigt tvärnitar då den första bilen i högerfilen så bromsarna gnisslar. Två sekunder senare säger det PANG! Bilen bakom den första bilen hade totalt missat händelsen och hinner inte bromsa varpå en seriekrock uppstår. Bakluckor flyger och motorhuvar bryts itu. Jag blev helt chockad vilken skada som kan uppstå när man kör i 50 kilometer/h. Hur gick det med tanten då? Jo hon klarade sig, hon hade precis hunnit över vägen innan bil nummer två körde in i bakändan på den första bilen. Hon såg också chockad ut. Summan av kardemumman blev att jag körde vidare och tänkte att allt var mitt fel; hade inte jag stannat för tanten så hade hon aldrig börjat gå över vägen och då hade bilen i högerfilen aldrig tvingats tvärnita och bil nummer två hade aldrig kört in i bilen framför. Typiskt mig att tänka att allt är mitt fel. Borde kanske egentligen tänka att jag är duktig som faktiskt var uppmärksam nog att stanna vid övergångsstället. Det borde föraren i den första bilen i högerfältet också ha varit. Om inte annat borde denne ha undrat varför jag stod helt still och därmed haft beredskap på bromsen. Och bil nummer två borde definitivt ha hållt avståndet. Ettusenett, ettustentvå, ettusentre.

Dagens visa ord: Kom ihåg att vara uppmärksam vid övergångsställen och glöm för guds skull inte att hålla avståndet när du kör bil. En olycka händer så lätt.

2 kommentarer:

Ronto sa...

Usch då, obehagligt. En liknande sak hände för en jobbar kompis som uppmärksammade att en tant var på väg över vid ett övergångsställ hon bromsade in för att låta tanten passera men bilen bakom henne brakade rakt in i henne och vi fick hamra ut bakdörrarna där bak med släggor.

Agnes sa...

Vet du va, sådan här blir jag helt tokig på! Du gjorde prcis så som man skall göra. Alla förbannade bilar skall ha koll på vad som händer framför, även flera bilar framför. Fattar inte hur man kan missa att någon har stannat eller håller på. De får skylla sig själva som inte håller avstånd och tvärbromsar. Tur att det inte hände dig något eller tanten ;)